Köksstol

Köksstolar för gemytliga stunder

Finns det något härligare än att sitta runt bordet med familjen eller vännerna, äta tillsammans och prata om stort och smått? För att du och dina gäster ska ha det riktigt bekvämt, bör du välja köksstolar av hög kvalitet. Extra praktiskt är det med stoluppsättningar, som innehåller flera matsalsstolar och därmed skapar en enhetlig bild i köket eller matsalen.

Olika utföranden hos köksstolar

Som regel består matsalsstolar av en robust trä- eller metallställning. Klädda stolar har dessutom en mjuk dyna som är överdragen med färgat tyg eller läder. Dessutom finns köksstolar av flätad rotting eller lättskött plats tillgängliga. Armstöd eller ett extra högt ryggstöd gör köksstolarna extra bekväma. Visste du? En så kallad frisvingarstol är en stol utan bakben, som man kan luta sig bekvämt bakåt i efter maten.

Passande köksstolar till ditt köksbord

Läderstolar passar extra bra till moderna matbord med luftig glasskiva, medan färgglada köksstolar av plast är perfekta till enkla träbord. Den som föredrar rustik lantlig stil, kan gruppera matsalsstolar av naturlig rotting eller massivt trä runt bordet. Tänk på att: Varje person, som tar plats vid ditt matbord, bör ha 60 centimeter i utrymme i bredd och 60 centimeter i djup att förfoga över. Den idealiska sitthöjden är 45 centimeter, eventuella armstöd bör få plats under bordsskivan. Vårt tips: Om du är osäker på vilken kökssstol du ska välja, välj en modell som kan justeras i höjd. Då kan den utan problem anpassas efter höjden på ditt bord. För överraskningsbesök eller stora fester lönar det sig att ha ytterligare hopfällbara stolar nära till hands.