Verktygsvagn

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
 1. 2 169 kr
  UVP 2 395 kr
  (77)
 2. 1 969 kr
  UVP 2 180 kr
  (76)
 3. 729 kr
  UVP 795 kr
  (89)
 4. 1 199 kr
  UVP 1 360 kr
  (91)
 5. 649 kr
  UVP 745 kr
  (89)
 6. 1 019 kr
  UVP 1 170 kr
  (85)

Ha alltid verktyget lätt till hands - tack vare en flexibel verktygsvagn

En verkstadsvagn är din mobila assistent i verkstaden, källaren eller garaget: Utrustad med många förvaringsytor och lådor ser den till att du alltid har verktygen du behöver lätt till hands - och precis där, där du just då behöver dem. Moderna monteringsvagnar är utrustade med praktiska hjul så att de bekvämt kan förflyttas från A till B. Det gör dem till oumbärliga hjälpredor vid arbetet för alla hemmafixare och hantverksproffs. Vad du ska tänka på vid ett köp av en sådan vagn, avslöjar vi här.

Inledande överväganden inför köp av en verkstadsvagn

Innan du väljer en ny verkstadsvagn, finns det några frågor som du bör ställa dig: Behöver du en rullvagn huvudsakligen för privata eller kommersiella ändamål? Modeller för professionella hantverkare som bilmekaniker, snickare eller montörer tillverkas av mer robusta material, eftersom de måste klara av högre belastningar - till exempel transport till en byggarbetsplats eller en annan verkstad. Det återspeglas naturligtvis också i priset.

Hobbyfixare behöver som regel inte gräva så djupt i fickorna - för sporadisk användning finns verkstadsvagnar av hög kvalitet till väsentligt billigare priser. Avgörande för priset för din verkstadsvagn är också utrustningen. Vad tycker du personligen är viktigt? Ska din rullvagn till exempel ha separata låsbara lådor, inlägg av gummi eller skumgummi, avdelare eller en mugghållare?

Fundera dessutom på vilken storlek din rullvagn ska ha. Det är naturligtvis beroende av hur mycket utrymme du har i din verkstad. Om du står i valet och kvalet mellan olika mått, rekommenderar vi att välja den större modellen, eftersom du med tiden säkert kommer att skaffa fler verktyg, som du då också vill kunna plocka undan i din verktygsvagn. Tänk på: Ju större och fullare en verkstadsvagn är, desto svårare är den att förflytta.

De viktigaste egenskaperna hos en verkstadsvagn av hög kvalitet

Hantverkare vet: Bra verktyg är tunga. Därför bör en kvalitetsvagn tåla en hel del. Den är tillverkad av material som plast eller metall och har motsvarande stora hjul, som tål den angivna högsta belastningen. Även kullager och utdragsspärrar på lådorna bör vara av god kvalitet - de används trots allt flera gånger under det dagliga arbetet.

Olika förvaringsfack och lådor i olika storlekar är praktiska, de grundare facken bör vara upptill och de större längre ner på verkstadsvagnen. Viktigt: Lådorna bör vara låsbara, för att skydda dina verktyg mot att obehöriga använder dem eller för att skydda din barn - det minimerar skaderisken. Det enklaste sättet att lösa detta är med en typ av centrallås, som gör det möjligt att låsa alla lådor samtidigt med ett enda lås.

Verktygsvagnar: Tomma eller fyllda?

Verkstadsvagnar finns tillgängliga med eller utan innehåll. Den som har en hel del verktyg själv och bara behöver en flexibel förvaringsplats för dem, bör hellre välja en tom modell, eftersom den naturligtvis är avsevärt mycket billigare. Men om du precis håller på att inreda din verkstad på nytt eller vill övergå till professionella verktyg, kan det mycket väl löna sig att investera i en fylld rullvagn - för det finns prisvärda kompletta uppsättningar.

Tänk inte bara på verkstadsvagnens kvalitet och bearbetning, utan även på verktygens egenskaper. Ytterligare en fördel med en fylld verkstadsvagn: Allt du behöver är redan ordentligt insorterat och du kan börja arbeta direkt. Dessutom har fyllda rullvagnar oftast en eller två tomma lådor för ytterligare tillbehör.

Inlägg till verkstadsvagnar

För att verktygen inte ska åka runt i lådorna på din verkstadsvagn, bör du utrusta den med passande inlägg, om inte sådana redan finns. Det handlar om speciella verstadsvagnstillbehör av plast, gummi eller skumgummi som har urskärningar som passar din verktyg. Där kan du till exempel sortera in hylsnycklar, ringnyckelsatser, skruvmejslar och skruvnycklar bredvid varandra - det skapar ordning i verkstadsvagnen och sparar värdefull tid. För med en översiktlig placering av dina verktyg har du alltid ett passande instrument till hands.

Ytterligare tillbehör till din verkstadsvagn

Oavsett om du väljer en fylld eller tom rullvagn - med lämpliga tillbehör kommer din lilla verkstadsassisten att hjälpa dig ännu mer när du arbetar. En magnethylla istället för en förvaringsskål ser till att små metalldelar som skruvar och muttrar inte kan ramla ner, medan en mugg- eller kannhållare ser till att du har kaffe eller en läskande dryck i närheten. Utrusta din verkstadsvagn med en lådavdelare, för att till exempel sortera spikar och dymlingar efter storlek eller välj en arbetsskiva av bokplywood som monteras ovanpå verkstadsvagnen och förvandlar den till en mobil arbetsbänk.

Verktygsvagnar - Oumbärliga för hemmafixare och proffs

Jämfört med ett enkelt verktygsskåp eller en liten verktygslåda erbjuder en verkstadsvagn en avgörande fördel: Tack vare hjulen kan den förflyttas flexibelt överallt och presenterar, tack vare praktiska lådavdelare och inlägg, dina verktyg ordentligt sorterade. Det betyder: Du behöver inte längre leta länge utan har passande verktyg till hands direkt. Då är det roligt att arbeta - oavsett om du är professionell hantverkare eller vill koppla av från jobbet efter en ansträngande vecka genom att hamra, såga och skruva.