Tält

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Tältet: Ditt mobila hem i det fria

Camping är en populär, familjevänlig form av semester där den direkta upplevelsen av naturen står i centrum. Det är inte bara barn som tycker det är roligt att övernatta i det fria, titta på stjärnorna och räkna eldflugor. I vår webbshop hittar du ett stort urval av familjetält av hög kvalitet, tält som man bara kastar upp och pop up-tält - vi hjälper dig gärna med råd.

Så hittar du rätt campingtält

En viktig fråga vid köp av tält är utrymmet: Hur många personer ska sova i det? Ska packningen förvaras i tältet? Även tältets egenvikt är avgörande: Den som vandrar till fots eller cyklar, behöver en extra lätt modell. Hur tungt tältet är, beror på materialet: Nylon är lättare än polyester, aluminiumstänger väger mindre än stänger av fiberglas. Naturligtvis måste alla campingtält vara vädertåliga, men den som vill ge sig ut i den kalla, regniga områden behöver ett avsevärt mycket mer motståndskraftigt tält än den som semestrar vid Medelhavet. Avgörande för vattentätheten är vattenpelaren: Det talet anger vilket vattentryck tältet tål innan de första dropparna tränger in.

Att sätta upp tält för camping-nybörjare

Som princip bör du ställa upp ditt tält på ett så plant och torrt underlag som möjligt. Ingången bör ligga på den sidan som är vänd bort från vinden. Sätt fast tältet med tältpinnar, stormlinor hjälper till att hålla kvar campingtältet på marken även vid starka vindar. En konstruktion av tunna stänger träs in i tyget, för att sträcka ut tältet. Låter det komplicerat? Då rekommenderar vi ett praktiskt tält som bara kan kastas upp, det sätter så att säga upp sig självt. Glöm inte: Ett liggunderlag och en sovsäck ger en god natts sömn även vid kallare temperaturer.