Rottingfåtöljer

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Rottingfåtöljer: stilrena, bekväma och vädertåliga

Rottingstolar har sedan länge erövrat våra altaner, balkonger och trädgårdar. Tack vare sitt tidlösa utseende och sin eleganta lounge-design förvandlar de varje område utomhus till en äkta må bra-oas med vardagsrumskänsla. En enskild möbel som favoritplats under parasollet eller flera grupperade runt ett bord: Rottingfåtöljer inbjuder till avkopplande stunder och även du kommer garanterat att älska dem.

Fördelarna med trädgårdsstolar av polyrotting

När man pratar om trädgårdsfåtöljer av rotting menar man nästan alltid modeller av konstrotting. Det handlar om ett konstgjort flätat material av polyeten, som finns tillgänglig som rundflätat eller platta band. Rottingfåtöljer av polyrotting (konstrotting) har många fördelar: De är vädertåliga och påverkas varken av regn, frost eller intensivt solljus. Materialet absorberar ingen fukt och därför torkar rottingstolar snabbt igen efter en somrig regnskur. Tack vare basen av aluminium är rottingfåtöljer av hög kvalitet ytterst stabila, men trots det är flätad polyrotting även utan dynor ofta mycket mjuk och bekväm. Sist men inte minst övertygar trädgårdsfåtöljer av polyrotting genom att vara lättskötta: Smuts kan enkelt spolas bort med trädgårdsslangen.

Konstrotting vs. rotting

Trädgårdsmöbler av naturlig rotting är en helt annan sak. till dessa används växtfibrer från rottingpalmens stam, ett material som är mycket lätt, poröst och inte vädertåligt. Ändå är det många som gillar trädgårdsmöbler av naturlig rotting, det handlar trots allt om äkta handarbete. Trädgårdsfåtöljer av polyrotting har sitt särpräglade och populära flätade utseende och går numera knappast att särskilja från sina släktingar av naturlig rotting. Rottingstolar tillverkas i handarbete, ofta hos traditionella flätföretag i Sydostasien.