Massagebänkar

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

En massagebänk skänker avkoppling till ditt liv

Vill du njuta av en den välgörande känslan av en skön massage hemma? Eller vill du hjälpa andra att bli av med spända muskler och ryggvärk efter en lång arbetsdag? Då behöver du en professionell massagebänk! Vad du ska tänka på vid ett köp, tipsar vi om här.

Mobila massagebänkar är flexibla och stabila

En mobil behandlingsbänk kan monteras upp och plockas ihop på nolltid med några få manövrar. Den tar lite plats hopfälld och är genast klar att använda på nytt när du vill bli masserad eller ska behandla en patient. Tänk på vikten: Mobila massagebänkar bör inte väga mer än 25 kg, då är de bekväma att ta med till nästa pass. En lämplig bärväska, som ofta medföljer massagebänken, är ett bra hjälpmedel. Naturligtvis får inte flexibiliteten påverka stabiliteten. Massagebänkar av hög kvalitet har en robust ställning, halksäkra fötter med gummikåpor och ett genomgående gångjärn i mitten. Tvärstag och diagonala spännband ökar stabiliteten ytterligare och förhindrar störande gnisslande ljud även vid högre belastning. Maximal belastning för bänken bör vara upp till 250 kg, då är bänken extra robust och hållbar.

Komfort för massörer och den som masseras

Välj ett behandlingsbord som är tillräckligt långt och brett. Då har den som masseras tillräckligt med plats för att ligga bekvämt och kunna lägga armarna vid sidan av kroppen. Som massör bör du tänka på att vissa grepp behöver en viss grad av rörelsefrihet och därför även tänka på ditt behandlingsrums mått. Massagebänkar av hög kvalitet går att justera i höjd, så att behandlaren kan anpassa dem efter sin längd. Huvud- och fotdelar bör också vara individuellt justerbara. Tillbehör som armöglor eller en ringformad huvudkudde gör massagen ännu behagligare. Motsvarande delar bör också gå att fästa på massagebänken och justera individuellt. Den ringformade huvudkudden erbjuder några fördelar jämfört med ett enkelt hål i massagebänkens huvuddel: Den frilägger hela ansiktet hos den som behandlas och gör det möjligt att andas avslappnat under massagen. Kuddens lutning bör gå att ställa in steglöst, så att patienten inte får ont i nacken under massagen.

Vaddering och överdrag hos hygieniska massagebänkar

Framför allt vid längre behandlingar är en mjuk och tillräckligt tjock vaddering avgörande. Experter rekommenderar en skumgummitjocklek på fyra centimeter eller mer, för optimal komfort för patienten. Speciellt kanterna och sömmarna på behandlingsbänken bör vara förstklassigt bearbetade. För att den som masseras ska trivas spelar hygienen också en viktig roll. För att kunna garantera perfekt renlighet, bör överdraget på din massagebänk vara hudvänligt och tvättbart. Underlägg av polyuretan, även kallat PU-beläggning, är att rekommendera. Det är konstläder av hög kvalitet, fritt från mjukgörare och skadliga ångor. Samtidigt främjar den olje- och vattenavvisande ytan hygienen i behandlingsrummet. Men även äkta läder passar bra som överdragsmaterial till behandlingsbord: Den släta, finporiga ytan känns mjuk, varm och behaglig mot huden. Kroppen på den som masseras glider extra fint på den, vilket gör behandlingen mycket behaglig, både för terapeuten och patienten.

Skötsel och underhåll av massagebänkar

Rengör massagebänken efter behandlingen noggrant med varmt vatten. För desinficering finns speciella sprayer tillgängliga i specialaffärer, som passar perfekt till överdraget på din massagebänk. Viktigt: Låt behandlingsbordet torka väl innan du fäller ihop det och plockar undan det i transportväskan - annars riskerar du att få fula märken på yttermaterialet. Kontrollera ungefär var sjätte månad alla skruvar och muttrar på höjdjusteringen, på benplattorna och på ledstöden på din massagebänk, för att garantera en optimal stabilitet. Framför allt vid frekvent användning, kan dessa behöva dras åt med en skruvmejsel. Om enskilda delar av din behandlingsbänk skulle gå sönder, kan du som regel köpa dem som reservdelar och byta ut dem själv.

De mest populära massageteknikerna

Din massagebänk passar till en mängd olika massagetekniker. De mest populära vill vi beskriva i korthet. Vanligast är svensk massage. Det är en klassisk del- eller helkroppsmassage, som får spänningar att lossna genom strykande och knådande rörelser. Väldoftande oljor förstärker må bra-effekten. Thai-massage, även känd under det thailändska namnet Nuat Phaen Boran, består av passiv sträckning och stretching av kroppen. Till detta kommer tryckpunktsmassage liknande akupressur och en försiktig mobilisering av lederna. Terapeuten arbetar med handen, armbågen och fötterna. Även vid japansk Shiatsu-massage arbetar massören mer med sin egen kroppsvikt än med muskelstyrka. Framför allt behandlas energibanorna, som enligt traditionell kinesisk medicinlära fördelar livsenergin i kroppen. Från Hawaii kommer tekniken Lomi Lomi Nui. Denna speciella typ av massage ska inte bara fungera avslappnande, utan även lösa upp kroppsliga och mentala blockeringar. Terapeuten använder hela underarmen inklusive armbågen. Vid sidan av dessa finns många fler massagetekniker, där hjälpmedel som uppvärmda stenar, doftande örtstämplar eller mild kroppspeeling används.

Massagebänken som en nyckel till ökat välmående

I den egna mottagningen, hemma hos patienterna eller i det egna vardagsrummet: En massagebänk gör det möjligt att ge någon eller att själv ta emot avslappnande massage. Njut av denna månghundraåriga terapi som genom nyp, stretching och knådning hjälper dig att lämna vardagens stress bakom dig.