Golvbrunnar

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Eleganta golvbrunnar för barriärfria duschar

Duschar i golvhöjd är den senaste trenden - och inte bara hos äldre och fysiskt begränsade personer som tycker att det är svårt att kliva in i en duschkabin. Även yngre väljer allt oftare en barriärfri dusch, eftersom en golvbrunn helt enkelt ser snyggare ut än en vanlig duschkabin.

Design-höjdpunkt i ditt badrum

Hos duschar i golvhöjd försvinner inte vattnet ner i ett runt avlopp utan i en smal duschränna. Grundförutsättningen för det är naturligtvis en lätt lutning mot golvbrunnen. Golvbrunnssilen består alltid av avloppskropp, vattenlås, tätning och täckplåt. Långsmala duschrännor kan exempelvis jämnas med ett snyggt kakel. Om du täcker över duschrännan på ett snyggt sätt, blir din dusch en riktig design-höjdpunkt i badrummet.

Fördelar med en golvbrunn

Om du väljer att montera en barriärfri dusch med golvbrunn, exempelvis en stilig duschränna, är du inte bunden av en duschkabin och kan dessutom själv välja storlek på duschen. Tack vare den integrerade tekniken rinner vattnet undan på ett tillförlitligt sätt, så att du slipper oroa dig för att badrummet ska översvämmas. För den som bygger ett nytt hus eller renoverar badrummet finns det ytterligare anledning till att överväga en dusch i golvhöjd: utan en skrymmande duschkabin, är duschen barriärfri, vilket gör att du utan problem kan använda duschen när du blir äldre. Om du utformar din dusch i golvhöjd med ett generöst utrymme kan du till och med ställa en pall under duschen, så att du kan sitta bekvämt när du duschar.