Chefsstol

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
 1. 1 499 kr
  UVP 1 580 kr
  (87)
 2. 1 449 kr
  UVP 1 580 kr
  (86)
 3. 1 399 kr
  UVP 1 825 kr
  (87)
 4. 1 449 kr
  UVP 1 895 kr
  (92)

Chefsstolen: den representativa sittmöjligheten till ditt kontor

En chefkontorsstol är mycket mer än en vanlig kontorsstol: Den är bredare, bekvämare och har ett överdrag av läder eller konstläder av hög kvalitet. Ofta har direktörsstolar mjuk vaddering och en tidlös svart eller brun färg. Vid sidan av chefskontor och konferensrum hittar man dessa möbler också allt oftare i hemmakontor. För den som själv kan välja kontorsstol, väljer naturligtvis en extra bekväm och lyxig stol.

Så anpassar du chefsstolen till dina kroppsmått

Långa arbetsdagar vid skrivbordet hör inte bara till arbetsvardagen för chefer. För att förebygga rygg-, axel- och nacksmärtor, bör du välja en ergonomiskt formad kontorsstol. Den går att anpassa efter din individuella kroppsform: Sitthöjden bör väljas så att låren bildar en lätt nedåtgående linje mot knät. Sittdjupet är rätt när tre eller fyra fingrar som hålls på tvären får plats mellan knävecket och framkanten av sätet. Även ryggstödet med det framåtvälvda svankstödet, huvudstödet och armstöden bör ställas in så att de motsvarar dina personliga behov.

Så känner du igen en chefsstol av hög kvalitet

Rörelsemekaniken i din kontorsstol bör kunna anpassas efter din kroppsvikt och möjliggöra smidiga rörelser mellan olika sittpositioner. Tygöverdraget bör vara robust och lätt att rengöra, så att du länge har glädje av din chefkontorsstol. Framkanten på sittdynan får inte vara för hård, så att det inte trycker mot insidan av knät när du sitter. Men samtidigt får vadderingen inte vara för mjuk.

Extra-tips: Tänk även på höjden på ditt skrivbord när du väljer chefsstol och vilken sittposition som du föredrar.