Tältsängar

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Tältsängar: Flexibel flygvikt av aluminium

Tältsängar av hög kvalitet är praktiska sovmöjligheter som vid behov snabbt och enkelt kan ställas upp och fällas ihop - på campingplatsen, på fisketuren eller som extrasäng när du får oväntat besök hemma som vill övernatta. Campingsängar av aluminium är extra populära. De är fjäderlätta och därför bekväma att transportera. Dessutom erbjuder tältsängar av aluminium ytterligare fördelar: De är rostfria, ljus- och värmeavvisande, ur hälsosynpunkt självklart helt ofarliga och övertygar med lång livslängd.

Så ställer du upp en tältsäng

Först fäller du ut benen på campingsängen åt sidan. Sedan ställer du upp benen och tältsängen på ett fast, jämnt underlag. Dra ut benen åt vardera håll för att helt fälla ut liggytan. Därefter skjuts huvudstången genom den avsedda fliken och fästs på ställningen. Nu måste du även montera den andra huvudstången vid fotdelen på fältsängen - för detta kan hjälp av en andra person behövas. Till sist fästs tyget för liggytan med kardborreband vid ställningen.

Tältsängar till gäster

Soffan är redan upptagen, luftmadrassen är inte uppblåst och liggunderlaget är helt enkelt för obekvämt: Det finns många anledningar till att erbjuda övernattande gäster en campingsäng som sovplats. Tack vare sin väl tilltagna längd är en tältsäng en bekväm sovplats även för långa personer. Vårt tips: Lägg en mjuk matta på liggytan och förvandla extrasängen till en lyxig gästsäng. När dina gäster har rest, kan du fälla ihop campingsängen igen med några få handgrepp packa ner den i transportväskan. Därefter kan tältsängen, tills den behövs igen nästa gång, förvaras i exempelvis garderoben utan att ta upp mycket plats.