Kastruller

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Kastruller och stekpannor för hobbykockar och proffs

Utan kastruller och stekpannor går det inte alls i köket. Basen för alla kockar bör bestå av två små kastruller med ca 16 cm diameter och två stora kastruller med ca 20 cm diameter. För de mindre kastrullerna är det bäst att välja en modell med handtag till såser och en något högre kastrull för grönsaker och andra smårätter. De stora kastrullerna passar extra bra förr tillagning av potatis, pasta och kött. Den som gärna lagar mat till fler personer, kan komplettera den här kastrulluppsättningen med en 5-liters soppkastrull.

Så känner du igen kvalitetskastruller

Kastruller av hög kvalitet tillverkas av smakneutrala, färgäkta, syretåliga och brottsäkra material som till exempel keramik, rostfritt stål eller gjuten aluminium. De avger inga skadliga ämnen i livsmedlem och har inga vassa kanter, små sprickor och ihåligheter. Kvalitetskastruller är väl bearbetade och hållbara, så att inga små delar lossnar även om du använder dem intensivt. Det är även praktiskt med kastruller som är lätta att rengöra och som kan diskas i maskin. Men även designen spelar en roll: Ergonomiskt formade handtag gör kastrullerna säkra att använda utan händerna belastas lika hårt. Ta också hänsyn till din spis när du köper en ny uppsättning kastruller. Inte alla kastruller är lika lämpliga att använda på elspisar, ceranhällar, gasspisar och induktionsspisar.

Tips vid köp av stekpannor

Varje hushåll behöver minst en stekpanna. Modeller av gjutjärn eller rostfritt stål passar perfekt till att bryna lök eller kött, pannor med non-stick-beläggning underlättar vid tillagning av omeletter och pannkakor. Det bästa är om du har minst två stekpannor - en stor stekpanna med hög kant och lock för rätter som ska stekas längre tid och en liten panna till enklare rätter som stekta ägg.