Rottingmöbler

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
 1. 8 449 kr
  UVP 10 895 kr
  (88)
 2. 3 229 kr
  UVP 4 360 kr
  (81)
 3. 1 269 kr
  UVP 2 615 kr
  (82)
 4. 1 769 kr
  UVP 3 270 kr
  (82)
 5. 2 019 kr
  UVP 4 360 kr
  (84)
 6. 1 739 kr
  UVP 4 035 kr
  (93)

Rottingmöbler: Förvandla din altan till en elegant lounge

När solen skiner och temperaturen stiger, förvandlas din altan till ett mysigt friluftsrum: Rottingmöbler i avslappnad loungestil bjuder in till att dröja kvar och erbjuder en perfekt inramning för otvungna trädgårdsfester med familjen, grannarna och kära vänner. Vi avslöjar vad du bör tänka på vid köp av trädgårdsmöbler av rotting.

Rotting eller konstrotting?

Rotting är ett naturligt material som utvinns från stammen hos den sydasiatiska rottingpalmen. Vackert flätade rottingmöbler utstrålar en sydländsk charm, glänser lätt och ser eleganta och stilrena ut. Samtidigt är sittmöbler av äkta rotting ytterst lätta och mycket stabila. Materialet är emellertid känsligt mot fukt, och därför måste trädgårdsmöbler av rotting alltid stå under tak för att skydda dem mot regn och vittring.

Möbler av konsrotting är inte lika känsliga: Konstrotting är flätad plast som till utseendet påminner om naturlig rotting. Utöver sin tilltalande design erbjuder trädgårdsmöbler av konstrotting många fördelar: Det använda materialet polyeten är lättskött, vädertåligt, vintertåligt, mycket hållbart och kan återvinnas helt. Det passar därför utmärkt för användning utomhus. Av den anledningen tillverkas rottingmöbler till trädgården nästan alltid av slitstark konstrotting.

Den perfekta kombinationen: Rottingmöbler är robusta och bekväma

Flätade rottingmöbler är mjuka och erbjuder hög sittkomfort. Under den bekväma ytan döljer sig ofta en rostfri ställning av hög kvalitet tillverkad av pulvermålad aluminium, som ger hög stabilitet. Visste du? Precis som trädgårdsmöbler av naturlig rotting tillverkas flätad konstrotting i handarbete. Både flätade strängar av platta band och som runda rör kan användas - så skapas rottingmöbler med helt olika utseende som också känns olika.

Ytterligare en fördel med konstrotting jämfört med naturlig rotting: De robusta plastfibrerna kan färgas vid bearbetningen. Uppsättningar med trädgårdsmöbler av rotting finns i många populära färger som antracit, svart eller beige. Tack vare den höga UV-resistensen hos rottingmöbler bleknar stolar, soffor och bord inte, de behåller sin form och färg även vid starkt solljus. Dessutom står rottingmöbler på ett tillförlitligt sätt emot väder och vind: Materialet släpper inte igenom fukt, så att regndroppar bara pärlar av ytan.

Rottingmöbler i loungestil

Dynor för utomhusbruk på rottingmöblernas flätade material ger extra komfort och skapar en mysig loungeatmosfär på din altan. Genom sina hållbara överdrag och det vädertåliga fyllnadsmaterialet tål dessa dynor även somriga regnskurar utan problem och måste inte hämtas in så fort de första dropparna visar sig. Många olika färger, mönster och designer finns tillgängliga, så att du kan skapa en hemtrevlig atmosfär i din trädgård.

Skötsel och rengöring av rottingmöbler

Sittmöbler av konstrotting ses allt oftare vid uteserveringar men också i privata trädgårdar. Skälen till detta är uppenbara: De snygga trädgårdsmöblerna är formbeständiga och temperatur- och vädertåliga, hållbara och lättskötta. Grov smuts kan enkelt spolas av med trädgårdsslangen, mindre fläckar tas bort med en mjuk trasa eller en borste och lite diskmedel.

För rengöring av dina rottingmöbler finns även speciella rengöringsmedel för flätad plast: Applicera det på en svamp och skrubba av dina möbler med det. Alternativt kan du också spraya specialrengöringsmedlet direkt på dina rottingmöbler och låta det verka en kort stund. Skölj sedan av med rent vatten, för att ta bort eventuella rester av rengöringsmedlet. Genom att använda en sådan specialtvätt tar du inte bara tillförlitligt bort fläckar som solkräm, glass eller fågelspillning, utan ökar också livslängden hos dina rottingmöbler. För rengöringsmedlet som är anpassat till materialet förstärker dessutom skyddet mot UV-strålning och väderpåverkan.

Vart ska jag göra av rottingmöblerna på vintern?

På grund av sina vädertåliga egenskaper kan rottingmöbler stå ute i det fria hela året runt. Den som har möjlighet till det, bör ändå ställa undan rottingsittmöblerna under vinteruppehållet i källaren eller garaget. Om rottingmöblerna, av utrymmesskäl, måste stanna kvar på altanen vintertid, bör de täckas över med ett tillräckligt stort skyddsöverdrag. Då skyddas dina trädgårdsmöbler mot väder- och UV-påverkan och håller sig dessutom rena tills det är dags att använda dem igen nästa vår.

Loungehörn eller sittgrupp: Hitta dina nya rottingmöbler till trädgården

Loungehörn eller sittgrupp: Hitta dina nya rottingmöbler till trädgården Urvalet av eleganta rottingmöbler av hög kvalitet är stort. Extra populära är korgfåtöljer av rotting till vinterträdgården eller altanen: De finns i ljusa, naturfärgade nyanser, men även i mörkare bruna toner. Ofta sammanställas flera enskilda delar till stora, modulära, lounge-liknande inredningslandskap – till exempel två rottingfåtöljer, en soffa och ett bord. De inbjuder till gemytlig samvaro och passar utmärkt för att njuta av en somrig cocktail eller en iskaffe i det fria.

Den som däremot regelbundet vill äta ute, bör överväga att köpa en sittgrupp av rotting: Här är bord och stolar högre, så att du kan sitta upprätt och bekvämt även under långa grillfester med många läckerheter från grillen. Matbordet är ofta utrustat med en glasskiva - den ser inte bara stilren ut utan ger också en slät och jämn bordsyta. Även i fråga om designen är du i valet och kvalet: Klassiska rottingmöbler har kantiga former med raka linjer och tillverkas av fibrer formade som platta band. Men det finns även runda, välvda rottingmöbler av tjockare runda fibrer.

Vårt tips: Tidigare var rottingmöbler ofta stela och gick inte att stapla, men idag tillverkas också praktiska stapelbara fåtöljer och fåtöljer som kan fällas i olika lägen av rotting. För detta kombineras bekväm, robust flätad konstrotting med stabilt lackerat stål, aluminium eller specialstål.

Facit: Möbler av konstrotting förenar alla egenskaper hos kvalitetsmöbler av naturlig rotting, men är väsentlig mer robusta och hållbara. De trollar fram en härlig må bra-atmosfär på din altan och inbjuder med mjuka dynor till avslappnande stunder.