Strandkorg

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

En strandkorg ger ditt hem en känsla av kusten

Sätt dig, blunda med ögonen. Hör du vågornas brus, måsarnas skrik och vinden som viner... Nej, du är varken vid västkusten eller Östersjön! Du är hemma i trädgården - och sitter i en snygg strandkorg. Denna speciella möbel består av en träställning med flätad korg, en solmarkis samt utdragbara fotlådor och är en symbol för den mysiga atmosfären i tyska kustområden.

Strandkorgens historia

Strandkorgen, som vi känner den idag, uppfanns år 1882 från den hovliga korgmakarmästaren Wilhelm Bartelmann från Rostock. Sedan 1910 har den populära stolen nästan inte förändrat sitt utseende alls: Det är som regel en tvåsitsig korg med en bas av furu eller gran med ett flätat tak. Sätena är klädda med impregnerat markistyg eller PVC. Sedan över 100 har strandkorgen skyddat badgäster och strandbesökare mot vind, sol, regn och sand. Den är fortfarande omåttligt populär. Inte konstigt alltså att strandkorgen inte längre bara återfinns på tyska strandbad, utan även i många privata trädgårdar.

Vad du bör tänka på vid köp av en strandkorg

För att strandkorgen ska kunna stå emot väder och vind, bör den bestå av ett robust, flätat korgmaterial. Materialet bör vara stabilt och UV-resistent. Vid val av tygöverdrag: Välj det som tycker bäst om. Marina ränder eller romantiskt blommigt tryck - allt är möjligt. Men se till att dynöverdragen till din strandkorg är avtagbar och tvättbar.