Trädgårdsbänkar

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Trädgårdsbänken: Din gemytliga plats i det gröna

Trädgårdsbänkar är en perfekt sittplats utomhus: Du kan till exempel ställa upp den på altanen eller under ett skuggande träd och njuta av avslappnade stunder på den i ditt personliga paradis. Lyssna till fågelsången och njut av doften av blommande rosbuskar! Vårt tips: I kombination med ett passande bord och stolar får du en bekväm sittgrupp för vänner och familj som bjuder in till långa fikastunder eller en söndagsbrunch.

Populära material till parkbänkar

Trägårdsbänkar är uppskattade på grund av sitt naturliga utseende. De tillverkas av vädertåliga träslag som teak eller eukalyptus och smälter väl in i gröna oaser. Extra lekfullt ser det ut med sittbänkar av smidesjärn, som dessutom tål vinterväder och är lätta att rengöra. Framför allt i asiatiska trädgårdar används gärna bänkar av naturlig bambu eller rotting och skapar där en exotisk flärd. Se upp: Dessa trädgårdsbänkar är i motsats till modeller av konstgjord polyrotting inte vädertåliga! Praktiska, prisvärda och stapelbara är trädgårdsbänkar av plast, som däremot inte håller lika länge som modeller av kvalitetsträ eller gjutjärn.

Den ideala platsen för din trädgårdsbänk

Ställ aldrig din parkbänk direkt på gräsmattan, eftersom fukten skulle kunna skada fötterna på bänken. Lägg därför ut stenplattor för att undvika att träet kommer i direkt kontakt med marken. Din trädgårdsbänk bör inte heller stå under fruktträd som bär frukt, eftersom nedfallande frukt skulle kunna orsaka fläckar som är svåra att få bort. Viktigt: Om du ställer din sittbänk på en solig plats, kan materialet blekna med tiden. Modeller av järn värms upp, så att du absolut måste lägga en sittdyna under.