Klösträd

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
 1. 539 kr
  UVP 745 kr
  (86)
 2. 1 089 kr
  UVP 1 305 kr
  (91)
 3. 949 kr
  UVP 1 375 kr
  (94)
 4. 1 109 kr
  UVP 1 375 kr
  (88)
 5. 709 kr
  UVP 980 kr
  (89)
 6. 1 039 kr
  UVP 1 305 kr
  (87)
 7. 3 899 kr
  UVP 4 690 kr
  (97)

Klösträdet: Den viktigaste möbeln för kattägare

Även om man nästan inte märker det hos de lugnt spinnande små husdjuren: Katter är små rovdjur. De små ”husdjurstigrarna” gillar att vässa sin klor länge och göra dem redo för jakt - även om den bara består i att jaga garnnystan och leksaksmöss. Och för att din kisse inte ens ska få för sig att vässa sig på dina värdefulla möbler bör du istället erbjuda ett kattklösträd eller klösmöbel av hög kvalitet. Vi ger dig tips för hur du hittar ett passande klösträd till din katt.

Klösträdets material och utrustning

Välj ett klösträd av naturliga material som sisal eller trä, för katter klättrar inte bara på klösträdet, de biter också gärna i dem. Den mest praktiska lösningen är med klösträd med löstagbara och tvättbara överdrag - ifall att katten skulle råka smutsa ner det. Katträd med inbyggda rör, grottor, hålrum och liggytor är extra populära. De används inte bara till att vässa klorna, utan också till att gömma sig, sova och som kattleksak.

Klösträdets höjd och placering

Låga och medelhöga klösträd passar framför allt bra till yngre katter: Kattungar lär sig nämligen ganska snabbt att klättra upp på ett kattklösträd - det kräver mer övning att ta sig ner igen. Modeller som sträcker sig ända upp i taket är rätt val om du har fler katter i hushållet: Här hittar alla kissar sin plats.

Vårt tips: Katter tycker om att vara i närheten av människor. Välj därför ett klösträd som passar bra in i din befintliga inredning och ge det en central plats i vardagsrummet. Då kommer din lilla katt gärna att använda klösträdet.