Hängmattor

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Hänga och slappna av i hängmattan

Njut av sommaren in en skönt gungande hängmatta, en bekväm hängfåtölj eller en fritt gungande hängstol. Visste du? Ursprungligen tillverkades hängmattor av flätad bark och sisal, idag används olika vävda textilier och plaster i de mest olika färger.

Näthängmatta vs tyghängmatta

Traditionella hängmattor tillverkas av flätade bomullstrådar. Dessa s.k. näthängmattor kräver inga knutar, är extremt stabila, släpper igenom luft och anpassar sig optimalt efter kroppen. Tyghängmattor däremot består av fast tyg. De erbjuder högre liggkomfort och bättre värmeisolering. Därför är denna variant av hängmatta extra populär i kallare områden. Tyghängmattor finns med eller utan tvärstav: Den sträcker ut liggytan och förvandlar din hängmatta till en perfekt solstol. I princip gäller: Hängmattor av hög kvalitet är ljusäkta, tvättbara och mögelresistenta. Rymliga dubbel-hängmattor har plats för två och inbjuder till mys. Ett integrerat tak över hängmattan skyddar mot för starkt solljus och enstaka regndroppar.

Säker upphängning av hängmattor

Hängmattor hängs som regel upp vid två punkter. De kan till exempel fästas vid träd, stabila takbjälkar eller speciella väggkrokar. Men även om du inte har några lämpliga fruktträd i din trädgård, kan du ändå njuta av den avkopplande känslan av en hängmatta i det fria. Det finns praktiska stativ som hängmattan kan hängas upp i: Välj mellan stativ för hängmattor som fixeras i marken med linor och tältpinnar eller ett u-format markstativ. Förresten: Som idealisk upphängningshöjd gäller halva avståndet mellan de båda fästpunkterna. Hängmattan ska hänga relativt slappt, så att du kan slappna av ordentligt i den. Det gäller speciellt för modeller utan tvärstav.