Brevlådor

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

En ny brevlåda - viktigt att tänka på

Trots att vi har SMS och e-post så skickas fortfarande många brev. En brevlåda är därför ett måste för alla husägare. Urvalet av postlådor är stort, många tilltalande former och färger finns tillgängliga. Extra motståndskraftiga är brevlådor av ädelstål eller gjuten aluminium, men även modeller av lättare plast kan rekommenderas. Den som väljer en postlåda av trä, bör välja ett vädertåligt träslag. Prenumererar du på en tidning? Då kan du komplettera din brevlåda med en passande tidningsrulle.

Föreskrifter gällande montering av brevlådan

En brevlåda ska vara lätt tillgänglig för brevbäraren. Som regel monteras postlådor på utsidan av husväggen, i bästa fall under ett taksprång. Då kan du vara säker på att posten skyddas mot fukt, smuts och åtkomst genom obehöriga.

Din rätt till en standardiserad brevlåda

Mått för brevlådor finns reglerade i standarden DIN EN 13724. De är baserade på ett stort standardbrev i C4-format: Ett sådant brev ska utan problem kunna skjutas in genom öppningen och inte böjas inne i postlådan. Förresten: I många äldre hus finns föråldrade och för små modeller, så säkerställ att din postlåda har rätt mått!