Skrinda

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
 1. 1 629 kr
  UVP 2 180 kr
  (78)
 2. 999 kr
  UVP 1 090 kr
  (90)
 3. 1 489 kr
  UVP 1 745 kr
  (74)
 4. 1 379 kr
  UVP 1 580 kr
  (89)
 5. 1 629 kr
  UVP 2 070 kr
  (83)

Vilken stege eller vagn är den rätta?

Om du vill köpa en handkärra eller en stegevagn är det viktigt att du i förväg ställer dig grundläggande frågor om dess syfte. Det finns inga skillnader mellan en handkärra, en handkärra och en stegevagn förutom namnet. Frågan är dock om du vill transportera laster eller om vagnen ska fungera som buggyersättning. I det följande får du användbara tips om hur du väljer rätt handkärra.

Den optimala stegebilen för hela familjen

Materialen i stegevagnen varierar beroende på dina önskemål och användningsområde. Obehandlat trä är inte lämpligt för en stegevagn, eftersom det splittrar snabbt och dina barn kan skada sig. En modell av nylon eller en målad stegevagn av trä är därför lämpligare. Om du däremot insisterar på en stegevagn av obehandlat trä är det lämpligt att måla den före användning. Lacken måste vara fri från skadliga ämnen så att dina barn inte absorberar några gifter via huden. Det är också viktigt att ta hänsyn till att barnvagnen är skrymmande. Välj därför en platsbesparande vagn så att du enkelt kan transportera den i bilen eller ta med den på semestern. En platsbesparande modell är den hopfällbara handvagnen.

Handvagnen som vagn

Om du vill använda vagnen för att flytta tunga föremål, t.ex. trädgårdsredskap, drycker eller små möbler, är maxvikten en avgörande faktor för köpbeslutet. Det finns stora skillnader mellan de enskilda vagnsmodellerna på marknaden för handvagnar, särskilt när det gäller lastkapaciteten. På grund av sin robusta konstruktion har en handvagn i trä vanligtvis en högre lastkapacitet än en hopfällbar handvagn i aluminium. Dessutom är det viktigt att se till att en sådan "åsna" har stora däck, för ju större däcken är, desto lättare är det att transportera den och flytta den över ojämna vägar.

En handvagn med ett designat utseende

Det har hänt mycket på marknaden för handvagnar under de senaste åren. Förutom de klassiska modellerna finns det numera ett stort antal varianter med ljusa färger, kreativ design och olika former för olika ändamål, t.ex. för att transportera last och barn. Dessutom är en hopfällbar handvagn trenden par excellence. Handvagnar med presenningar har tack vare sin enkelhet fått särskilt goda resultat, eftersom de ger ett optimalt skydd för det gods som transporteras.

Viktiga frågor om att köpa en handkärra

Nedan hittar du viktiga frågor om att köpa en handkärra och svaren på dem. Använd frågorna som en slags checklista innan du köper och begränsa ditt val så mycket som möjligt så att du hittar en vagn som är anpassad efter dina behov.

Vilken bil är den mest optimala?

Denna fråga är inte lätt att besvara, eftersom den avgörande faktorn är det ändamål som vagnen ska användas för. Grovt sett kan handvagnar delas in i två klasser. Å ena sidan finns det handvagnar av trä och å andra sidan finns det vikbara handvagnar.

Slutsats: När du köper en handvagn bör du först bestämma dig för om den ska användas för att transportera utrustning, små möbler eller liknande, eller för att transportera barn. Dessutom spelar materialet en avgörande roll. Särskilt lämpliga är vagnar av lackerat trä och ett tak som skyddar mot väder och vind. Förutom de klassiska, träfärgade modellerna finns numera också olika designervagnar i klara färger och med kreativa mönster. En hopfällbar vagn är ett bra val för enkel förvaring.