Hundburar

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
 1. 1 329 kr
  UVP 1 595 kr
  (87)
 2. 999 kr
  UVP 1 305 kr
  (84)
 3. 1 319 kr
  UVP 1 595 kr
  (84)

Hundburen: Säkerhet på resan

För resan till djur veterinären, till hundvakten eller till närmaste hundgården: Någon gång måste alla hundar kliva in i bilen. Medan vissa djur tycker om att åka bil direkt, är andra mer skeptiska. För en säker transport är det viktigt att din älskling sitter i en stabil hundbur. Bara så kan du skydda hunden ordentligt mot skador från flygande föremål vid en full inbromsning eller till och med vid en olycka.

Så vänjer du din hund vid transportburen

Det allra bästa är om hunden får prova på transportburen redan som valp. Många uppfödare ställer därför upp en hundbur i hemmet eller i trädgården som valparna gärna leker, busar eller sover i. På så sätt vänjer de sig tidigt vid hundtransportburen och accepterar den som en naturlig del av reviret. Men det går även att vänja äldre djur vid en hundbur - med mycket tålamod och en stor portion hundgodis.

Den bästa hundburen för ditt djur

Avgörande för valet av djurtransportbur är storleken på din hund: Buren bör erbjuda tillräckligt med utrymme så att hunden bekvämt kan lägga sig ner, sträcka ut sig och sitta upprätt. Men transportburen får inte heller vara för stor, så att djuret om möjligt kastas omkring onödigt mycket i den under resan. Kvalitetshundburar består av robust aluminium. För den som reser mycket med sitt djur, till exempel till tävlingar eller utställningar, kan en hopfällbar hundbur vara ett bra alternativ. Den kan ställas undan utan att ta mycket plats när den inte används och erbjuder med integrerat flugnät till och med skydd mot irriterande plågoandar.