Fotostudiotillbehör

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Fotostudio-tillbehör för hobby-fotografer och proffs

Älskar du att fotografera? Skyddar du din fotoutrustning som en skatt? Ber dina vänner dig ofta att fotografera dem? Då är det hög tid att börja fundera på en egen fotostudio. För med rätt tillbehör kan du få ut ännu mer av dina foton - och vem vet: Kanske har du det som krävs för att bli proffs?

Välja rätt fotostudio-bakgrund

När du har hittat ett passande rum för din fotostudio, bör du installera ett lämpligt bakgrundssystem i den. Det är en stor fotofilmduk som monteras på väggen eller i taket. Om du även vill filma framför den neutrala bakgrunden, bör du fundera på att inskaffa en bluescreen eller greenscreen. Med chroma key-metoden kan du då under efterproduktionen lägga till en ny, konstgjord bakgrund.

Perfekt upplyst tack vare professionell studiobelysning

För att framhäva dina motiv, behöver din fotostudio passande studiolampor. Proffs använder ofta ljusformare med konstgjorda ljuskälla, till exempel ett blixthuvud. Eftersom blixtrören fördelar ljuset okontrollerat i rummet, används ljusformare för att leda ljuset direkt mot ytan som ska belysas. På så sätt påverkas samtidigt hårdheten hos ljuset och hur skuggorna faller. Till de mest populära varianterna av studiobelysning hör, vid sidan av standardreflektorer, även softbox. Det är ett mjukt skal som spänns upp på en ställning med stänger. Den är lätt att bygga upp och plocka ner och kan transporteras utan problem. En softbox skapar på grund av sin stora yta ett mjukt ljus. Men genom att plocka ur diffusorn kan hårdheten hos ljuset justeras individuellt.