Matgrupp Utomhus

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
 1. 1 799 kr
  UVP 3 670 kr
  (92)
 2. 7 579 kr
  UVP 9 815 kr
  (82)
 3. 8 399 kr
  UVP 13 090 kr
  (89)
 4. 3 859 kr
  UVP 5 710 kr
  (90)
 5. 5 039 kr
  UVP 7 635 kr
  (91)
 6. 2 189 kr
  UVP 4 360 kr
  (89)

Möbler i konstrotting övertygar med stabilitet och tilltalande utseende

Alla glädjer sig över ett vackert hem, där man kan slappna av efter utfört arbete och stänga av från vardagen i naturen. Den som har en egen trädgård eller terrass kan skatta sig lycklig. Avkopplings-oaserna präglas på motsvarande sätt av de möbler och accessoarer som används för att utforma utrymmet. Utbudet av trädgårds- och vinterträdgårdsmöbler är varierat, den som väljer rottingmöbler gör ett gott val. Vid sidan av äkta rotting, som är lämpligt för inomhusbruk, har polyrotting utvecklats speciellt för tillverkning av möbler för utomhusbruk. Fåtöljer, bord, pallar eller en komplett sittgrupp av rotting övertygar med många fördelar. De är hållbara, vädertåliga, lättskötta och passar till nästan varje inredningsstil. Trädgårdsmöbler av polyrotting, dekorerade med färgade kuddar, gör terrasser och trädgårdar till en fest för ögonen. Här nedan vill vi förmedla lite information och ge dig några tips gällande material och skötsel.

Vad för slags utemöbler är dem i konstrotting?

Moderna rottingmöbler tillverkas som regel inte längre av äkta rotting, utan är möbler av polyrotting. Det är plastfibrer som genom sättet de flätas på avgör kvaliteten hos trädgårdsmöblerna som tillverkas av det. Polyrotting står för “polyetenrotting” är ett kemiskt material. Dessa fibrer är mycket drag- och slittåliga, redan från en diameter av några få millimeter kan de belastas med upp till 10 kg. Slittåligheten hos fibrerna är beroende av kvaliteten hos den plast som används. Billiga rottingmöbler behåller sin styrka längre, kvalitetsfibrer från märkestillverkare är mer elastiska och erbjuder hög UV-resistens. Materialet absorberar knappt fukt och är inte känsligt mot vatten. Polyrotting finns i olika utföranden, som rundflätat eller platta band, dessutom med olika ytstrukturer. Utseendemässigt kan det flätade materialet knappt särskiljas från äkta rotting. Produkterna som tillverkas av detta konstgjorda flätade material kan återvinnas helt och hållet och är skonsamma mot miljön. Polyrottingmöbler finns i alla prisklasser och för alla krav, de passar lika bra som utemöbler som för inomhusbruk. Rottingstol, fåtölj, rottingsoffa eller lounge - utbudet från tillverkarna är omfattande och uppfyller så gott som alla önskemål. Dekorerade med kuddar i samma färg eller som färgkontrast framhävs den eleganta naturliga designen hos polyrottingmöbler extra bra.

Hur tar man hand om utemöbler av rotting?

Rottingstolar, bord, polyrottingfåtöljer, solstolar, en polyrottingsittgrupp och en polyrottinglounge gör varje trädgård och varje terrass snyggare. För att du ska ha glädje av dem länge, bör du också ta hand om dina trädgårdsmöbler av rotting. En möjlighet är lädervårdsmedel. Häll en liten mängd i en sprayflaska och spraya in möblerna jämnt med det. Skrubba sedan kort av dem med en torr trasa. Rottingstolar, rottingsolstolar, polyrottingfåtöljer och lounge håller sig smidiga med den här behandlingen och blir mer hållbara. Spraya inte in dem för ofta, för mycket fukt kan göra möblerna porösa. Om trädgårdsmöblerna förvaras i det fria, rekommenderas ett skyddsöverdrag till en rottinglounge, rottingstol, rottingfåtölj och andra trädgårdsmöbler av rotting, för att skydda dem mot fukt. Den som har ett redskapsskjul till förfogande eller plats i källaren, kan låta trädgårdsmöblerna övervintra där. Två gånger om året rekommenderas intensiv vård. Speciell vårdande rottingolja masseras in i möblerna med en trasa, rottinglack ger ytterligare skydd. Innan skötseln måste rottingstolarna, rottingloungen, rottingsittgruppen och rottingsolstolen noggrant rengöras, annars kan smutspartiklar hamna i rottingmöblernas olja eller lack.

Hur länge håller polyrottingmöbler?

Hur länge trädgårdsmöbler av polyrotting håller beror först och främst på var de står och hur de förvaras under vintermånaderna. Står pallar, solstolar, rottingstolar och polyrottingloungen inte direkt i solen, håller de i alla fall mellan sex och åtta år. Hållbarheten beror också på kvaliteten hos polyrotting-fibrerna. Livslängden förlängs om de förvaras torrt under vintermånaderna. Tio till femton år är då inga problem. Regelbunden skötsel och rengöring bidrar till längre hållbarhet hos dina trädgårdsmöbler av polyrotting. Rottinglounge, rottingsoffa och alla andra rottingmöbler strålar då i ny glans. Det flätade plastmaterialet är visserligen smutsavvisande, UV-stabiliserat och okänsligt mot temperaturförändringar, men skyddsöverdrag eller förvaring i källare, trädgårdsskjul förlänger ändå livslängden.

Hur rengör man rottingmöbler?

Beroende på vilken typ av väder som dina trädgårdsmöbler av rotting utsätts för, krävs rengöring som motsvarar detta. Mindre smuts kan avlägsnas med en mjuk borste, normalt diskmedel och en fuktig trasa. Vid stark nedsmutsning kan du köpa polyrotting-rengöringsmedel som finns i specialaffärer. De tar bort smuts och bevarar den naturliga ytan. Använd om möjligt ingen högtryckstvätt eller hårda stålborstar, det skulle kunna skada ytan hos din polyrotting. För att skölja bort såplösningen kan du praktiskt nog använda en trädgårdsslang, till slut gnuggar du snabbt torrt. Använder du ett rengöringsmedel avsedd för flätad plast är en grundlig rengöring möjlig. Proceduren är mycket enkel, trädgårdsmöblerna skrubbas av med plastrengöringsmedel på en fuktig trasa eller fuktig svamp. Skölj av med rent vatten. Alternativt kan rengöringsmedlet också sprayas på polyrottingmöblerna i små mängder. Låt det verka en kort stund och skölj av med rikligt med vatten.

Vad måste jag tänka på när det gäller utemöbler av rotting?

Vid köp av trädgårdsmöbler av polyrotting spelar olika faktorer en roll. En rottinglounge, stora rottingfåtöljer, en rottingsolstol eller en polyrottingsittgrupp tar mycket plats. En rottingsittgrupp bör väljas i en storlek större, ett rottingbord och fyra polyrottingstolar räcker som regel inte till. En viktig fördel är UV-resistensen. Även vid bra material finns ingen livstidsgaranti för resistensen hos polyrottingmöbler, det kommer att blekna med åren. Se till vid köp att ett kvalitetsintyg finns och fråga vilken typ av flätad plats som möblerna är tillverkade av. Beläggningen bör också granskas, en slitstark skyddande beläggning är oumbärlig. Då kan ingen fukt tränga in. Avgörande är också sättet som de enskilda delarna är hopmonterade på, bra rottingmöbler byggs ihop med trästift eller dymlingar. Om järnspik används, kan du räkna med att dessa kommer att rosta med tiden. Fåtölj, pall och lounge bör provsittas innan köp. Om de är bekväma, ger matchande kuddar ytterligare komfort, för att bekvämligheten ska bibehållas även om du sitter länge.